Lachen op de werkvloer bevordert je productiviteit

Het klinkt waarschijnlijk heel tegenstrijdig: lachen op de werkvloer en harder werken. Toch is het zo. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat lachen werknemers een goed gevoel geeft en ze daardoor ook beter gaan werken.

Daisy van Dessel heeft in haar masterproef psychologie het effect van humor op het werk onderzocht. Daarin kwam ze tot de conclusie dat wanneer collega‘s samen veel lachen, hun prestaties verbeteren.

Door positieve humor zijn werknemers geneigd om een extra tandje bij te zetten. Veel werkgevers gaan ervan uit dat lachen op het werk enkel tijd kost, maar het onderzoek van Van Dessel bewijst het tegendeel. Nogmaals, het moet wel om positieve humor gaan. Een collega die net struikelde, wat zorgt voor een binnenpretje, of het samen lachen als een collega zich verspreekt. Uiteraard wil je deze persoon niet kwetsen. Deze positieve humor verhoogt de werkprestaties op de werkvloer.

Kortom, lachen op het werk is gezond en je gaat er harder van werken. Te veel lachen is natuurlijk ook niet goed. Doordat je jouw emoties achter het lachen kunt verbergen, kom je ongeloofwaardig over. Daarbij is te veel lachen uiteraard ook niet goed voor de werkprestaties.

Dus vergeet niet: een dag niet gelachen, is een dag niet gewerkt…

Heerst er geen positieve sfeer op je werk? Dan is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe job! Neem snel een kijkje tussen onze vacatures!

Bron: Het Nieuwsblad, The People Company


Meer Tips & Tricks

Je C.V. wordt verwerkt...
Upload je CV om direct op deze vacature te reageren.
óf via het reguliere formulier solliciteren
Sollicitatieformulier

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om in te schrijven
óf via het reguliere formulier inschrijven   Inschrijfformulier

Vacature Alert

Maak een vacature Alert aan en bevestig deze via de link die we je mailen. Wekelijks kijken we of er nieuwe vacatures zijn die voldoen aan jouw zoekcriteria. Indien dat het geval is, ontvang jij een mail met daarin de vacatures.

Wij wensen je veel succes met het vinden van je nieuwe job!