Hoe kun je meer bewegen op je werk?

Veel bewegen is vaak een moeilijke opgave. Een hele dag achter een bureau zitten helpt daar ook niet echt bij, en na een drukke werkdag hebben we vaak geen energie meer om nog te gaan sporten. Een beetje meer bewegen op het werk is niet moeilijk. Er zijn kleine dingen die je op jouw werk kan doen die zullen helpen om fitter te worden. Hierbij enkele tips! Doe jij ook mee?

1. Wandel naar je collega's

Moet je iets vertellen of vragen aan je collega, maar ben je nogal snel geneigd om hiervoor te bellen of mailen? Loop dan toch even naar je collega toe om je boodschap door te geven. Je hebt er weer enkele stappen mee gezet, en als je dit elke keer doet, lopen je stappen snel op! Het is ook een socialere en leukere manier dan even een mailtje te sturen of te bellen.

2. Gooi je schouders eens los

Heb je vaak rug- of nekklachten? De kans is groot dat deze klachten ontstaan doordat je een hele dag achter je bureau zit. Een verkeerde houding, een te laag bureau of een slechte stoel kunnen al snel leiden tot rug- en nekklachten. Je spieren beginnen te verkrampen, wat ervoor zorgt dat je ‘s avonds met pijn in bed kruipt. Daarom is het belangrijk dat je af en toe beweegt. Gooi je schouders eens los of loop even rond. Je spieren zullen weer ontspannen en jouw klachten zullen verminderen!

3. Ga eens naar een andere verdieping

Is er een toilet of koffieautomaat op elke verdieping? Maak eens gebruik van een toilet of koffieautomaat op een andere verdieping dan waar je zit. Door deze extra traptreden heb je toch weer wat beweging gehad.

4. Neem de trap

Heb je een lift op jouw kantoor? Skip die. Gewoon de trap nemen. 

5. Ga sporten met collega‘s

Iedereen kent het wel. Rond de jaarwisseling maken we goede voornemens om meer te bewegen en af en toe te sporten. Maar na een kleine maand blijft er niet veel meer van deze belofte over. Als je deze belofte moet nakomen, wordt het vaak te gemakkelijk om excuses te vinden en toch niet te gaan sporten. Daarom is het belangrijk dat je een pact met jouw collega‘s sluit. Sporten wordt zo een leuke en sociale activiteit. Zo kunnen jullie elkaar aansporen om te gaan sporten en elkaar aanmoedigen wanneer het even moeilijk wordt! In een kleine tijdspanne zal sporten dan een vaste activiteit worden waar je naar uitkijkt! 

6. Auto? Fiets?

Kan je met de fiets naar het werk? Doe dat dan. Het is écht niet elke dag slecht weer, dus dat is een slecht excuus. Bereid jezelf voor op een regenbui, en spring op je fiets! Kan je alleen met je auto komen? Parkeer hem dan een beetje verderop. Zo heb je weer enkele stappen extra op de teller, en heb je ook direct een frisse neus gehaald. Twee vliegen in één klap!Meer Tips & Tricks

Je C.V. wordt verwerkt...
Upload je CV om direct op deze vacature te reageren.
óf via het reguliere formulier solliciteren
Sollicitatieformulier

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om in te schrijven
óf via het reguliere formulier inschrijven   Inschrijfformulier

Vacature Alert

Maak een vacature Alert aan en bevestig deze via de link die we je mailen. Wekelijks kijken we of er nieuwe vacatures zijn die voldoen aan jouw zoekcriteria. Indien dat het geval is, ontvang jij een mail met daarin de vacatures.

Wij wensen je veel succes met het vinden van je nieuwe job!