Hoe kun je omgaan met stress?

Komt het wel eens voor dat je ‘s avonds na een drukke werkdag thuis komt en meteen op de bank wil ploffen? Of dat je al meteen geïrriteerd raakt van een collega‘s die aan het bellen is? Hiervoor hoef je je echt niet te schamen!

Bijna iedereen die werkt heeft wel eens te maken met hoge werkdruk of stress op het werk. Om te voorkomen dat de stress je teveel wordt, wat dus invloed heeft op je productiviteit maar vooral ook je gemoedstoestand, hebben we een aantal handige tips voor je! Zo ga je weer vol goede moed je nieuwe werkdag tegenmoet.

Work hard, play harder

Het klinkt misschien wel een beetje cliché maar een goede balans vinden tussen werken en vrije tijd is belangrijk. Door in je vrije tijd genoeg leuke dingen te doen, zoals bijvoorbeeld sporten, worden er stress verlagende hormonen aangemaakt. Meteen een win-win situatie, je verlaagd zowel je stress maar je wordt er ook nog eens een stuk fitter van!

Maar vergeet ook zeker niet om sociaal te blijven. Van een avond met vrienden doorbrengen -waar je misschien zelfs al je frustraties van het werk er uit gooit- kun je al goed opknappen. Van nature zijn mensen sociale dieren en hebben ze gezelschap nodig om gezond te blijven, dus pak die telefoon en spreek wat af met je vrienden!

Slapen, slapen en nog eens slapen

Je zou zeggen dat alleen kleine kinderen genoeg slaap nodig hebben, nou volwassenen ook hoor! Slaap is ontzettend belangrijk maar de positieve effecten van genoeg slaap worden vaak onderschat. Genoeg slaap verbetert namelijk je concentratievermogen, je humeur en je bent minder snel afgeleid. Dus ervaar je stress? Probeer toch net wat eerder te gaan slapen. Het kan al een hoop schelen!

Vier je successen!

Door een hoge werkdruk of stress vergeet je soms dat er nog genoeg dingen zijn waar je trots op kunt zijn. In een stressvolle periode is het gemakkelijk om alleen de dingen te zien die fout gaan. Som eens alle successen op die je de laatste periode geboekt hebt. Je staat er waarschijnlijk versteld van hoeveel het er zullen zijn. En vergeet vooral niet; fouten maken is menselijk, het gaat er om hoe je hier mee omgaat. Zelfs de meest succesvolle mensen hebben fouten gemaakt tijdens hun carrière en kijk waar zij nu staan…

Focus

Stress ontstaat vaak omdat we met 101 dingen tegelijk bezig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat we helemaal niet zo goed zijn in multitasken. Daarom is het goed om te focussen op één ding tegelijk. Het vereist wat discipline, maar als je zorgt dat je met maar één ding tegelijk bezig bent, scheelt dat een hoop tijd en fouten.

Er is meer in het leven dan alleen werk

Als je kampt met werkstress is het vaak lastig om te relativeren maar er is uiteindelijk meer in het leven dan werken. Denk eens aan de dingen waar je veel energie van krijgt, bijvoorbeeld je vrienden, je familie, je hobby‘s en maak hier tijd voor vrij.
Zo plaats je alles weer in perspectief. Ieder mens heeft immers ontspanning nodig om goed te kunnen presteren op het werk. Stel jezelf eens de vraag ‘werk je om te leven of leef je om te werken?‘


Meer Tips & Tricks

Je C.V. wordt verwerkt...
Upload je CV om direct op deze vacature te reageren.
óf via het reguliere formulier solliciteren
Sollicitatieformulier

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om in te schrijven
óf via het reguliere formulier inschrijven   Inschrijfformulier

Vacature Alert

Maak een vacature Alert aan en bevestig deze via de link die we je mailen. Wekelijks kijken we of er nieuwe vacatures zijn die voldoen aan jouw zoekcriteria. Indien dat het geval is, ontvang jij een mail met daarin de vacatures.

Wij wensen je veel succes met het vinden van je nieuwe job!