Werken in een MKB: 6 voordelen

Klein wordt vaak geassocieerd met schattig. Maar hoe zit dat dan met MKB‘s*? Ook kleine bedrijven kunnen een grote troef zijn voor je professioneel werkleven. Waarom? Lees hieronder alle voordelen waarom werken in een MKB gunstig is!


1: Persoonlijk contact

Een kleinere werkplek zorgt automatisch voor een nauwer contact met je collega‘s van je eigen afdeling, maar ook met andere afdelingen. Wanneer je werkzaam bent in een MKB, zitten afdelingen vaker samen in één kantoor en is het gemakkelijker om persoonlijk contact te leggen én te onderhouden. Ook de communicatie tussen werknemers verloopt vaak sneller.

2: Gevarieerder takenpakket

Wanneer je nog niet precies weet welk soort werk bij je past, kies je er best voor om te starten in een MKB. In een groter bedrijf ben je slechts verantwoordelijk voor een bepaalde dimensie, terwijl je takenpakket is een MKB een stuk veelzijdiger is. Zo kan je beslissen welke opdrachten je leuk vindt en welke niet, en welke het best bij jouw vaardigheden passen.

3: Meer zelfstandigheid

Omdat je in een kleinere omgeving werkt is er minder hiërarchie, waardoor je zelfstandiger kunt werken. En onafhankelijkheid gaat vaak hand in hand met meer voldoening.

4: Hogere tevredenheid

Flexibiliteit en een goede werksfeer bevorderen de tevredenheid bij werknemers. En net deze twee aspecten vind je vaak terug in een MKB. Ook verantwoordelijkheid en zelfstandigheid zorgen voor gelukkige werknemers.

5: Meer inspraak

In een MKB werken betekent vaak dat je meer inspraak krijgt in de dagdagelijkse activiteiten van het bedrijf. Ons advies: Speak up! Door jezelf te laten zien en je mening te geven, word je een onmisbare schakel in je bedrijf. En onmisbare schakels laten ze niet zonder slag of stoot vertrekken!

6: Meer verantwoordelijkheid

Omdat je takenpakket in een MKB gevarieerder is, wordt er automatisch ook net iets meer van je verwacht. Hierdoor zal je sneller kunnen laten zien wat voor persoon jij bent en hoe je te werk gaat. Leidinggevenden zullen je sneller opmerken en begeleiden indien nodig. Wanneer je jezelf bewezen hebt, krijg je meer en meer verantwoordelijkheden. Bovendien voel je je sneller geapprecieerd, en krijg je de erkenning die je verdient!

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen wanneer je werkt voor een MKB. Jouw salaris zal over het algemeen iets lager liggen dan bij een multinational, en ook loononderhandelingen verlopen iets moeilijker dan bij een groter bedrijf. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook in een MKB, maar zijn soms net iets beperkter dan bij een groot bedrijf.

Overtuigd? Wil jij graag werken in een MKB? Bekijk onze MKB-vacatures via deze link!

* Even voor de duidelijkheid: een MKB is de afkorting voor een midden- en kleinbedrijf en heeft maximaal 250 werknemers in dienst.


Meer Tips & Tricks

Je C.V. wordt verwerkt...
Upload je CV om direct op deze vacature te reageren.
óf via het reguliere formulier solliciteren
Sollicitatieformulier

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om in te schrijven
óf via het reguliere formulier inschrijven   Inschrijfformulier

Vacature Alert

Maak een vacature Alert aan en bevestig deze via de link die we je mailen. Wekelijks kijken we of er nieuwe vacatures zijn die voldoen aan jouw zoekcriteria. Indien dat het geval is, ontvang jij een mail met daarin de vacatures.

Wij wensen je veel succes met het vinden van je nieuwe job!