Hoe kun je je voorbereiden op een eerste werkdag?

Beginnen bij je nieuwe baan is natuurlijk super spannend! Het is belangrijk dat je een goede indruk achterlaat bij je leidinggevende en collega‘s. Hoe kun jij je goed voorbereiden op je eerste werkdag? Hier vind je nuttige tips.

Tip 1:

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar we kunnen het niet genoeg benadrukken. Kom op tijd! Probeer ook altijd wat extra reistijd in te calculeren, je weet immers maar nooit wat je onderweg tegenkomt. Dit geldt natuurlijk voor iedere werkdag maar net een beetje extra voor je eerste werkdag.

Tip 2:

Een goede eerste indruk kun je maar één keer maken. Stel je dus voor aan je collega‘s zodat zij weten wie jij bent en wat je komt doen binnen het bedrijf. Het is niet zo erg als jij niet meer alle namen vanbuiten weet, je collega‘s weten in ieder geval wel wie jij bent.

Tip 3:

Heb geduld. Het komt regelmatig voor dat je inlogcode of email nog niet werken op je eerste dag. Dit wordt vaak relatief snel weer opgelost, niks om je over op te winden dus.

Tip 4:

Op een eerste dag komt er veel heel informatie op je af. Probeer dan ook notities te maken, je kunt namelijk niet alles onthouden. Deze notities vormen de houvast tijdens je eerste weken.

Tip 5:

Ga lunchen samen met je collega‘s. Tijdens de pauzes kun je elkaar namelijk goed leren kennen. Natuurlijk zorgen pauzes ook voor ontspanning waardoor je ‘s middags weer vol goede moed aan de slag kunt gaan.

Tip 6:

Het is soms best lastig om je mobieltje aan de kant te leggen, een groot deel van ons leven speelt zich namelijk online af. Toch is het verstandig om tijdens je eerste werkdag de smartphone iets minder te gebruiken dan je misschien gewend bent. Veel gebruiken van je smartphone kan namelijk een verkeerde indruk wekken. Die appjes en Facebookupdates kunnen best een paar uur wachten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips te bedenken, vraag het eens na bij familie, vrienden of kennissen. Misschien ken je mensen die al bij je nieuwe werkgever werken. Grote kans dat zij jou waardevolle tips willen geven. Heel veel succes op je eerste werkdag!


Meer Tips & Tricks

Je C.V. wordt verwerkt...
Upload je CV om direct op deze vacature te reageren.
óf via het reguliere formulier solliciteren
Sollicitatieformulier

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om in te schrijven
óf via het reguliere formulier inschrijven   Inschrijfformulier

Vacature Alert

Maak een vacature Alert aan en bevestig deze via de link die we je mailen. Wekelijks kijken we of er nieuwe vacatures zijn die voldoen aan jouw zoekcriteria. Indien dat het geval is, ontvang jij een mail met daarin de vacatures.

Wij wensen je veel succes met het vinden van je nieuwe job!