Arbeidsongevallen vermijden met deze 3 tips!

Een arbeidsongeval is snel gebeurd. Je kan met jouw collega aan het praten zijn en nog geen drie seconden later op de grond liggen door een omgevallen kartonnen doos. Wat is de procedure die in deze gevallen moet worden gevolgd? In dit artikel krijg je enkele tips & tricks voor een veiligere werkomgeving.


Tip1: Eerst denken, dan doen!

Je eerste dag als uitzendkracht, zalig. Nieuwe collega‘s, nieuwe verantwoordelijkheden en nieuwe procedures. Je wilt je bewijzen tegenover je werkgever.
Maar wees voorzichtig en verwaarloos je eigen veiligheid niet! Als je van je werkgever een trap moet beklimmen, begin dan niet klakkeloos met je opdracht maar kijk eerst de verschillende traptreden na.
De mogelijkheid bestaat immers dat de trap al even meegaat en er zware gebruikssporen zijn. Denk na alvorens iets uit te voeren, en zet nooit je gezondheid en veiligheid op het spel!

Tip 2: Iedereen gelijk voor de wet!

Een magazijnmedewerker, een receptioniste, een heftruckchauffeur, een poetshulp of een hostess. Zeer diverse functies zou je zeggen, maar ze hebben één gemeenschappelijkheid: het vereiste werkmateriaal.
Zowel vaste en flexibele werknemers hebben recht op werkmateriaal.
Denk aan werkschoenen, een veiligheidsbril, poetsmateriaal en een laptop. Hier mag absoluut geen onderscheid in gemaakt worden.
Ben jij momenteel een uitzendkracht? Denk er dan zeker aan dat je al het materiaal op de eerste dag moet ontvangen. Gebeurt dit niet, neem dan meteen contact op met je werkgever en/of het uitzendkantoor.

Tip 3: A mentor a day keeps the issues away

Vooral nieuwe uitzendkrachten lopen meer gevaar om een arbeidsongeval te krijgen. Logisch natuurlijk, aangezien ze nog niet lang meedraaien.
Daarom kan de werkgever ervoor kiezen om een mentor, peter of meter aan te stellen. Deze persoon begeleidt de uitzendkracht doorheen het bedrijf, legt de verschillende procedures uit en beantwoordt vragen van de uitzendkracht.
Is dit niet geregeld in het bedrijf waar je werkt? Vraag dan jouw collega's om advies!

Veiligheid en welzijn op het werk vormen de basis van onze missie en het eerste grondbeginsel van ons ethisch charter. 📑

Benieuwd naar onze kernprincipes? Bekijk ons ethisch charter.

Heb je nog vragen? Contacteer dan jouw SD Worx Staffing Solutions partner of stuur ons een berichtje op sociale media.
Heb je nog geen contactpersoon? Neem dan contact op via deze link.Meer Tips & Tricks

Je C.V. wordt verwerkt...
Upload je CV om direct op deze vacature te reageren.
óf via het reguliere formulier solliciteren
Sollicitatieformulier

Je C.V. wordt verwerkt...
Je kunt direct je C.V. uploaden om in te schrijven
óf via het reguliere formulier inschrijven   Inschrijfformulier

Vacature Alert

Maak een vacature Alert aan en bevestig deze via de link die we je mailen. Wekelijks kijken we of er nieuwe vacatures zijn die voldoen aan jouw zoekcriteria. Indien dat het geval is, ontvang jij een mail met daarin de vacatures.

Wij wensen je veel succes met het vinden van je nieuwe job!